Ljungby Tennis | Aktuellt
14936
page,page-id-14936,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Aktuellt

Facebook Posts

Sommarcamp v 25 & 26.
Strålande väder och glada barn blir en perfekt camp 😊🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

VIKTIGT! Till alla medlemmar i LTK. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

🎾Sommaravslutning idag, den 9 juni, kl 16.30.🎾
Vi ses på utebanorna, umgås, äter burgare för 50 spänn, tackar av Magnus och några kanske taggar till inför sommarcamperna vecka 25 och 26! Innan dess, nu kl 16.00, blir det uppföljande årsmöte i tennishallen.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

SOMMARCAMP v 25 & 26 🎾
I samarbete med Sundström Safety
& HVC Läkarhuset Ljungby så kan Ljungby tennisklubb erbjuda prisvärda camper för alla.

Denna sommarcamp är vi fler tränare på plats vilket gör att vi kan ha ALLA grupper samtidigt. Så vare sig du är i mini, tennisskola eller utvecklingsgrupp så kan man anmäla sig till alla 4 dagarna båda veckorna.

Så se nu till och anmäla dig till sommarens camper.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Medlemsbrev till alla medlemmar i Ljungby tennisklubb

Äntligen är utomhussäsongen igång. Skorna fylls av rött grus och ett och annat knä skrapas när grusglidning ska tränas. Tack alla medlemmar som hjälpte till under arbetsdagarna, så lätt det gick när vi var många. Kul också att vissa sega problem som vår ogräs-och-grushög kunde forslas bort av en förälder, en sprinkler byttes ut och vi fick ett par nya bult-förare i staben.

Vi har mycket på gång i klubben och en hel del som vi vill informera om:

1. Sommaravslutningen blir den 9 juni kl 16.30 på utomhusbanorna. Vi träffas och umgås under lediga former. Givetvis finns det möjlighet att bolla lite och vi ska tacka av vår uppskattade tränare Magnus som efter sommaren styr skutan mot Halmstad och nya horisonter. Grillen kommer vara igång, hamburgare och dryck för enbart 50kr. Kommer även att finnas kaffe/te. Samma datum, 9 juni kl 16.00 blir det ett kompletterande årsmöte i tennishallen då återstående punkter från dagordningen kommer att avverkas. Välkommen på både årsmöte och sommaravslutning, eller bara det som intresserar dig.

2. Kanske funderar du på hur det ska bli till hösten, när vi inte har Magnus kvar längre? Styrelsen arbetar med att anställa en ny huvudtränare, Malin Kvant Wallén, och intresset är ömsesidigt. Malin är en LTK-fostrad tennisspelare som efter en vända hemifrån nu är redo att lägga ett antal timmar per vecka på banan med alla goa tennisälskare i Ljungby. Malin har en gedigen tränarutbildning liksom tretton år som aktiv i bagaget. Dessutom har vi en pågående dialog med alla våra duktiga hjälptränare, som nu får en ännu viktigare roll för klubbens medlemmar. Vi kommer att planera schemat efter hjälptränarnas ålder och utbildningsnivå, men även utifrån vilka tider våra medlemmar helst vill träna. Det är ett omfattande arbete att pussla ihop allt, men det ska gå!

Viktigt nu är att du senast den 10 juni skickar din återanmälan till info@ljungbytennis.se, så att vi kan planera verksamheten för hösten. Meddela hur många timmar du/ditt barn vill spela och om du föredrar någon specifik veckodag.

3. Sommarcamp blir de två sista veckorna i juni, måndag-torsdag kl 10-15. Vi har ansökt om tenniskunniga sommarjobbare via kommunen för att kunna erbjuda bra träning till vettigt pris. Vi har också ett par schyssta sponsorer på gång och det är vi tacksamma för. Genom sponsringen kan vi erbjuda alla som anmäler sig till en hel vecka ett gratis sommarkort för utomhusspel. Det finns möjlighet att nivåanpassa camperna, så anmäl, anmäl, anmäl. Ju fler deltagare, desto roligare får vi! 11 juni är sista anmälningsdag för camperna. 250kr/dag eller 800kr för 4 dagars.

4. Övrigt som pågår i styrelsen är översyn av ekonomin, sponsorintäkter, utgifter för bokföring, lås och larm, internet, utökad träningsyta inomhus för att effektivisera uppvärmningen, fördelning av ansvar inom styrelsen, dialog med kommunen om bidrag och stöd med mera.

5. Under sommaren vill vi gärna ha alla våra medlemmars hjälp att titta till våra utebanor och klubbstuga. Förra året drabbades vi av inbrott och vi vet att risken att utsättas för inbrott minskar om det syns att det är liv och rörelse på en plats. Gå förbi, ryck upp ett par ogräs, flytta på något, gå ett varv runt byggnaderna… Vi hoppas att detta ska bidra till att vi klarar oss i sommar.


Sammanfattningsvis:
Sommaravslutning 9 juni kl 16.30.
Återanmäl dig och ditt barn till träning under höstterminen.
Anmäl ditt barn till sommarcamp, senast den 11 juni.
Titta till våra banor och lokaler om du har vägarna förbi i sommar.
Spela, spela och spela på våra fina banor och ta gärna med en kompis som kanske är nyfiken på att lära sig.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag, tisdagen den 14/5 börja LTK sin utomhussäsong. Grupperna börja träna ute och banorna 1 och 2 är numera bokningsbara.
Bana 3 dröjer ett tag till innan man kan boka den.
Vi ses på utebanorna.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Arbetsdag 2 🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Arbetsdag.
Nu bli det en välförtjänt paus med korv med bröd, kaffe/läsk 😊
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag och i morgon är det arbetsdagar kl 10-14 för att utomhussäsongen ska kunna dras igång. Du kommer väl? Det är tre ton grus (💪🏻) som ska läggas ut, lite ogräs ska bort, klubbstugan ska städas i ordning med mera.

Ladda med bra frukost!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

🎾Information till alla medlemmar 🎾

Styrelsen för Ljungby Tennisklubb arbetar för ekonomi i balans i klubben. Detta arbete innebär att vi tyvärr tvingats konstatera att vi inte har råd att ha en tränare anställd på heltid.

Magnus har därför idag fått information om att hans anställning kommer att upphöra den 30 juni. Styrelsen vill vara tydlig med att Magnus skött sin anställning på ett föredömligt sätt och att det inte är någon schism som ligger bakom beslutet, men vi har helt enkelt inte råd. Magnus kommer att fundera över om han vill sälja tränartimmar till klubben under hösten och framåt, i övrigt arbetar styrelsen vidare för att både planera träningar till hösten, bearbeta sponsorer, kolla intresse bland hjälptränare och mycket annat.

Det kommer att erbjudas tillfälle att tacka av Magnus under försommaren, men vi hoppas såklart på ett fortsatt gott och tätt samarbete med Magnus.

Styrelsen önskar alla medlemmar, sponsorer och särskilt Magnus en glad påsk!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

LTK Klubbmästerskap inomhus 2019.😀🎾🏆 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu är KM igång 😀🎾
Första matcherna för idag är singel utvecklingsgrupp.
Nils - Tilda
Vincent - Melvin.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubbmästerskap inomhus 2019.
Nedan är turneringsschemat och alla klasser. Allt finns även på anslagstavlan i hallen.
Eftersom matcher kan sluta tidigare än väntat så är det bra om man kan komma ca 30 min innan sin matchstart. (Gäller er som har matcher efter kl 15:00)
64 st deltagare i årets KM vilket är otroligt roligt att se.
Därtill är det många dokument att gå igenom för att hitta era klasser.
Klasserna är följande: Senior A, Senior B, Senior Dubbel, Junior Singel Utvecklingsgrupp, Junior Dubbel Utvecklingsgrupp, Junior Singel Tennisskola, Junior Singel Midi & Junior Mini.
Klasserna Midi & Mini är tanken att alla möter alla under samma dag i supertiebreak matcher.
Tennisskola möts i bäst av 3 supertiebreaks.
Utvecklingsgrupp möts i bäst av 3 set där varje set är 4 game. Vid semifinal och final är det bäst av 3 vanliga set.
Seniorer möts i bäst av 3 set.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK’s F14 lag spelade i helgen säsongens sista match hemma mot Tabergsdalen TK.

I den ena singelmatchen spelade Ljungby TK’s Molly Palm mot Tabergsdalen TK’s Cornelia Gulass. Molly hamnade tidigt i underläge i första set mot den hårdservande motståndaren men lyckades komma ikapp och få till ett tiebreak. Tiebreaket blev jämnt men Molly spelade bra och tog till slut hem setet med 7-6. I andra set var Molly aldrig hotad utan vann relativt klart med 6-3. En stark insats av Molly som ännu inte är 12 år fyllda men ändå spelar i 14-årsserien!

I den andra singelmatchen spelade Ljungby TK's Tilda Lindström mot Tabergsdalen TK's Clara Uhrberg. De första gamen var jämna med många bra bolldueller men Tilda lyckades tack vare ett varierat spel avgöra många bollar och gå ifrån till setseger med 6-2. Även andra set började jämnt men Tilda fortsatte med sitt spel och fick så småningom motståndaren lite ur balans och vann till slut även andra set med 6-3.

Molly Palm och Tilda Lindström spelade även dubbelmatchen för hemmalaget, och för Tabergsdalen TK spelade Clara Uhrberg och Alina Goude. Ljungbytjejerna tog hem även den betydelselösa dubbelmatchen med klara setsiffrorna 6-1, 6-3.

Ljungby TK avslutade därmed säsongen på bästa sätt och tog hem seriematchen mot Tabergsdalen TK med 3-0 i matcher.

På bilden nedan ses Molly Palm och Tilda Lindström från Ljungby TK.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Påsklovscamp 🎾🐣
15/4 - 19/4
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Lördagen den 23 mars är det seriematch för F14 kl 10:00.
Kom gärna förbi och heja fram våra tjejer. 🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu har även en Ljungby bo vid namn Claes Persson varit ute på en turnering i Turkiet. En ITF turnering som han sånär lyckades vinna, efter en hård och jämn final som slutade 4-6, 6-2, 3-6.
Claes är säkert taggad nu inför kommande KM efter fina resultat i både ITF samt vinnare av stegen dem senaste omgångarna. Han anses säkert av många vara en av favoriterna att ta hem årets KM. 😀🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubbmästerskap inomhus 2019.
KM för ALLA, från mini tennis - veteran. 😀🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

4 månader sedan

Ljungby Tennisklubb Anno 1928

🎾🏆Fantastiska priser i Rafa Nadal Academy Open 15-18 april - en ny tävling på Fair Play!

Nu startar vi en ny tävling på Fair Play Stadion med synnerligen fina priser. 2019 års nya tävling Rafa Nadal Academy Open spelas 15-18 april på Fair Play Stadion och denna tävling har både 12- och 14-årsklasser. - Rafa Nadal Academy Open ger två vinnare i tävlingen 1 veckas träning(värde ca 20.800 kr) på Rafa Nadal Academy inklusive mat & boende helt kostnadsfritt och dessutom får två andra vinnare i tävlingen möjlighet att boka samma träningsvecka till halva priset(värde ca 10.400 kr) - otroligt fina priser i en ungdomstävling i tennis.
Läs mer på vår hemsida, #FairPlayTK #RafaNadalAcademy #RafaNadalAcademyOpen #engagemang #positivitet #WeLoveTennis
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Lördagen den 9/3 kl 10:00-16:00 är det seriespel i hallen.
Först ut är det vårt F14 lag sedan vårt P14 lag. Kom gärna ned till hallen och heja fram våra lag.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Lördagen den 16/3 kl 11:00 så har våra P21 lag hemmamatch mot Kronprinsens TK.
Kom gärna ned och heja fram våra spelare till seger.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

VIKTIGT!
Årsmöte 21/3 kl 19:00
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Jönköpingslägret är slut för denna gång. Innan vi 🚗 🚙 hem så stannar vi till vid MAX & få i oss lite mat 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Jönköpingsläger dag 2.
Frukost.
Uppvärmning fys/styrka
Singel matcher
Taktik
Fys
Dubbelmatcher
😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Jönköpingsläger
Stadig frukost innan träningen dra igång 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Jönköpings läger
Snart sovdags 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Jönköpings läger 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Jönköpings läger 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Lördagen den 2/2 kl 15-19 är det seriematch för P21.
Kom gärna ned och kolla och heja fram vårt lag.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

VIKTIGT!
Medlemsmöte Måndag den 28/1
kl 19:00 i hallen.
Dela gärna.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK’s F14 lag spelade i helgen bortamatch mot Tabergsdalen TK.

I den ena singelmatchen spelade Ljungby TK’s Tilda Lindström mot Tabergsdalen TK’s Alina Goude. Efter ett jämnt första set spelade Tilda upp sig i andra och vann till slut med 6-4, 6-0. I den andra singelmatchen spelade Ljungby TK´s Tina Karlsson mot Tabergsdalen TK´s Clara Uhrberg. Matchen var extremt jämn men Clara kunde efter en lång drabbning ta hem matchen efter 6-4, 5-7 och 5-10 i supertiebreak.

I den avgörande dubbelmatchen spelade Ljungby TK med Tilda Lindström och Molly Palm som hoppat in från F12-laget, för Tabergsdalen TK spelade Clara Uhrberg och Nicole Engman. Även dubbelmatchen blev jämn och pendlade fram och tillbaka, men det var till slut Ljungby-tjejerna som var starkast och kunde ta hem matchen med 7-5, 7-5.

Ljungby TK tog därmed hem seriematchen mot Tabergsdalen TK med 2-1 i matcher.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Tennisträning VT 19 😀🎾

Dela gärna detta med era vänner på facebook.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Lördagen den 5/1-19 spelade Ljungby pojkar 12B bestående av Nils Ohlsson, Olle Åberg och Jakob Peterson seriematch mot Åhus TK hemma i Ljungby tennishall. I första singeln spelade Nils mot Viktor. Första set var jämnt och välspelat. Det varvades med slag från baslinjen till stoppbollar och undanvikningar vid nätet. Nils hade marginalerna på sin sida och vann första set. I andra set började Viktor få ordning på sitt spel och fick in sina välplacerade slag. Nils jagade på med fick tillslut ge sig och Viktor tog detta set. Matchen slutade 1-1. I den andra matchen mötte Olle Malte som spelade varierat med långa och korta slag. Olle hade svår att komma rätt till bollen i första set och gjorde endel enkla misstag samt att Olles serve inte funkade så bra. Olle fick se sig besegrad i första set. I andra set kom Olle ut som en ny spelare. Han rörde sig mycket bättre och kom rätt till sina grundslag. Även serven började fungera igen och andra set gick till Olle genom bra och tungt spel från basplan. Matchen slutade även här 1-1.
I dubbeln spelade Olle och Jakob en välspelad match. Matchen bjöd på långa bolldueller och varierat spel. Ljungby vann första set ganska enkel genom bra spel med vinklade returer och bra passeringar. Matchen var jämnare i andra set men även detta set togs hem av Ljungby genom ett stabilt och bra spel av Olle och Jakob. Killarna var nöjda och glada med sin insats. Totalt vann Ljungby matchen med 4-2.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu stämplar jag ut för denna termin. Dags för lite julledigt. Är åter i kontoret den 7/1.
VT 19 startar vecka 3.
Träningsschemat kommer inom kort.

God Jul & Gott nytt år

/Magnus Hardstedt
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Första skadan för ikväll! ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Snart dags för semifinalerna i kväll & natt turneringen. Kl 04:00
Semi 1.
Henrik - Johannes
Semi 2.
Kriss - Emma
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Hej alla tennisintresserade!
Terminen är snart slut och vi ser fram emot ett nytt år av utvecklande och nervkittlande tennisspel. Klubben kommer att skicka ett mejl med information till er alla; läs det! I mejlet vädjar vi om fler engagerade medlemmar i styrelsen. Vi är alltför få och har därför svårt att utföra alla sysslor som behöver utföras och dessutom är det alltid klurigt att gissa sig till vad medlemmarna tycker. Spelar du själv, eller har du ett barn som spelar? Engagera dig i detta intresse genom att bidra till föreningens framtid; ta ett styrelseuppdrag!
Vid frågor eller intresse maila: info@ljungbytennis.se

Kalle Lundh, ordförande
... Se merSe mindre

Se på Facebook

KVÄLL & NATT AVSLUTNING 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

KVÄLL & NATT TURNERING!
Fredagen den 14/12 har vi kväll & natt turneringen som ett härligt avslut på denna termin.
(träningen fortsätter även veckan efter)
Mer info om avslutningsturneringen kommer i veckan.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag spelade Ljungby pojkar 12B bestående av Nils Ohlsson, Olle Åberg och Jakob Peterson sin andra seriematch för säsongen mot Växjö TS. I första matchen spelade Nils mot Johannes. Första set var jämnt och välspelat. Killarna spelade finurligt med varierande slag. Det varvades med slag från baslinjen till stoppbollar och undanvikningar vid nätet. Johannes hade marginalerna på sin sida och vann första set. I andra set började Fabian få in mer av sina tunga grundslag och variera sitt spel mer. Nils höll uppe spelet väl men fick till slut se sig besegrad. Matchen slut således 2-0 till Fabian. I den andra matchen mötte Jakob Noah som spelade med hårda och tunga grundslag. Genom återigen ha ett bra fotarbete och säkra slag från basplanen lyckades Jakob pressa Noah till att göra enkla misstag. Noah började sedan lyfta höga bollar mot Jakob och spela på den säkra sidan. Noah lyckades med detta spel ta hem ett jämnt första set. I andra set fortsatte Jakob att jobba hårt och hålla in sina slag i banan. Efter ett ytterligare jämnt och spännande set lyckades Jakob ta hem det. Matchen slutade 1-1.
I dubbeln spelade Olle och Jakob en välspelad match. Matchen bjöd på långa bolldueller och varierat spel. Matchen var mycket jämn i första set som Växjö tillslut vann. I andra set började spelet stämma bättre för Växjö som ganska enkel kunde vinna det setet också. Killarna var nöjda med sin insats och vi ser fram emot returen i Växjö. Totalt vann Växjö matchen med 5-1
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag spelade Ljungby pojkar 12B bestående av Olle Åberg och Jakob Peterson sin första seriematch för säsongen mot Åhus TK. I första matchen spelade Olle mot Fabian. Första set var jämnt och välspelat. Killarna pressade varandra i forehandslagen och det var långa bolldueller. Fabian hade marginalerna på sin sida och vann första set. I andra set började Olle variera sitt spel mer. Olle pressade Fabian mer på backhand sidan och gick fram oftare på nät. Andra set gick till Olle och matchen slutade således 1-1. I den andra matchen mötte Jakob, Nils. Nils spelade med hårda och tunga grundslag. Genom ett bra fotarbete och säkra slag lyckades Jakob vinna första set enkelt! I andra set ändrade Nils spelstil genom att börja lyfta mer höga bollar. Men det hjälpte inte då Jakob trots detta spelade tillbaka de flesta bollar och vann även andra set.
I dubbeln spelade Olle och Jakob en välspelad match. Matchen bjöd på långa bolldueller och varierat spel. Matchen var mycket jämn och slutade 1-1 i set. Totalt vann Ljungby matchen mot Åhus med 4 -2.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK’s F14 lag spelade i helgen seriepremiär borta mot Habo TK.

I den ena singelmatchen spelade Ljungby TK’s Tilda Lindström mot Habo TK’s Tyra Thelin. Tilda spelade stabilt och vann med 6-1, 6-1. I den andra singelmatchen spelade Ljungby TK´s Tina Karlsson mot Habo TK´s Elsa Frankner. Matchen innehöll många bra dueller men Elsa var starkast och vann matchen med 6-1, 6-1.

I den avgörande dubbelmatchen inledde Habo TK’s tjejer bäst och tog hem första set med 6-1. Andra set började dock Ljungbytjejerna bäst och gick fram till en 3-1 ledning. Habo TK kom dock tillbaka och vann till slut setet med 6-3.

Habo TK tog därmed hem seriepremiären med 2-1 i matcher.

På bilden från vänster: Tilda Lindström, Tina Karlsson
... Se merSe mindre

Se på Facebook

HÖSTLOVSCAMP VECKA 44.😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Höstlovscamp.
Imorgon torsdag den 11/10 kommer info om höstlovscampen.
Den kommer här på facebook/hemsidan samt i hallen på anslagstavlan.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag torsdag den 27/9 kommer Henrik & Johannes ha hand om träningen!

Mvh Magnus Hardstedt
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubbmästerskapet utomhus 2018 är nu avklarat. I år blev det 6 olika klasser. Mini tennis, tennisskola, utvecklingsgrupp, senior dubbel, senior B och senior A.

I år fick vi även två vinnare ur samma familj. Peter Lindström vann senior B & dottern Tilda Lindström vann junior utvecklingsgrupp.

Claes Landström vann både senior A singeln samt dubbeln med Erik Andersson.

Det har varit en härlig tennisvecka med jämna & tuffa matcher och nästintill perfekt väder.
Kan knappast bli bättre.
😀🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Söndag den 9/9 är det KMs dubbelfinal 😀
Matchstart kl 11:00.
Kom ned & se vilket dubbelpar som tar hem guldet 🥇🥈
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag spelas följande matcher:
Kvartsfinaler senior A:
Claes P - Fredrik J , kl 17:00
Johannes L - Kriss K , kl 17:10

Kvartsfinal utvecklingsgrupp:
Gustav O - Tina K , kl 18:30
Semifinal utvecklingsgrupp:
Linnéa L - Jakob P , kl 17:10

Semifinal dubbeln:
Olle/Michael - Henrik/Johannes , kl 18:30
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubbmästerskapet är i full gång.
Kom gärna ned och titta på tennismatcherna. Ons, tors och fredag spelas matcherna från kl 17 och framåt. Under lördagen spelas alla finalerna och då börja vi kl 11:00.
Vi har även kiosken öppen, där vi säljer varma/kalla drycker i form av kaffe/te/saft, korv med bröd samt bullar för en billig peng.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Information ang städdagen då vi stänger utebanorna.

Städdagen är den 29/9 kl 10-14.
Om du som förälder och ditt barn som är i träning deltar på städdagen så erhåller ni 400kr rabatt på träningsavgiften inför VT 19.

Det finns 30 platser att fylla. Först till kvarn gäller.
Anmälan sker till info@ljungbytennis.se

Ta gärna med er redskap som arbetshandskar, ogräsverktyg etc om ni har något sådant hemma.

Det kommer att serveras korv med bröd och kaffe/saft under dagen.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nedan är KM schemat, dagar & tider samt slutspelsträden för Senior A, Senior B, Dubbeln samt Utvecklingsgrupperna.

OBS,matcherna som startar 17:00 samt 18:30 önskar vi att deltagarna kommer ca 30 min innan matchstart, om man nu inte redan är där och hejar fram dem andra som spelar.
Detta beror på att matcherna innan kan mycket väl sluta tidigare än va som är tänkt.

Dem sena matcherna som ev håller på länge kan riskera att mörkret inkommer. Om detta ske, kan ni välja att fortsätta matchen inomhus, alt spela klart matchen dagen efter om schemat och arbetet inte ställer till det.

Tänk även på att ta med er inomhusskor ifall vädret blir så pass dåligt att vi måste ta nån match inomhus.

Nu ser vi fram emot KM 😀🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubbmästerskapets schema - dagar & tider samt slutspelsträden för seniorerna & utvecklingsgrupperna kommer imorgon fredag den 31/8 att läggas ut på facebook, samt på anslagstavlorna i hallen & vid utebanorna.

Nu inväntar vi den härliga KM turneringen 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Följ Ljungby Tennisklubb även på Instagram.
Där läggs det upp klipp och foton från träningar, matcher etc.
Sök bara efter Ljungbytennis 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Kursen Power tennis tar nu en paus då för få anmält sig till HT 18.
Dock kommer kursen att starta igen vid fler anmälningar. Precis som tidigare så får nya deltagare testa på 2 ggr och väljer man då att anmäla sig till kursen så får man även ett rabatterat pris då säsongen redan startat.
Ni får jättegärna sprida nyheten om Power tennis till era vänner och kollegor.

Power tennis är ett träningspass till pulshöjande musik där tempo & motion står i fokus. Hur mycket eller lite tennis du har spelat tidigare har ingen betydelse, alla övningar anpassas individuellt efter just din spelstyrka.

Skulle någon vilja testa så är det bara att maila:
info@ljungbytennis.se
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Bana 2 är nu bokningsbar igen.
Nytt nät uppe så nu är det bara att boka tid och spela som aldrig förr. Träna inför KM vecka 36 tycker jag låter som en bra ide iaf 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Då det var för få anmälningar till KM vecka 33 så har vi beslutat att skjuta på KM till vecka 36.
Information gällande KM ser ni nedan.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Bana 2 kommer att vara avstängd ett tag framöver. Vi har haft problem med bevattningen, men så fort det är fixat så kommer vi att öppna upp bana 2 igen för bokning.

Bana 1 och 3 är fortfarande bokningsbara.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu är 1a dagen för Sundström Safety camp avklarad.
De 3 första dagarna är det seriespels träning för utvecklingsgrupperna, mycket serve träning samt top spin, flacka och slice slag ligger i planeringen för barnen.

I och med att Sundström Safety sponsra denna sommarcamp kan Ljungby Tennisklubb erbjuda heldagars (4,5 tim) träning för barnen. Sundström Safety möjliggör en prisvärd camp för alla barn.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK’s F14 lag spelade i helgen den avslutande seriefinalen i utomhusserien borta mot Gislaved TK.

I den ena singelmatchen spelade Ljungby TK’s Tina Karlsson mot Gislaved TK’s mycket duktiga Alice Voong. Tina kom aldrig riktigt in i matchen utan Alice kunde relativt enkelt spela hem matchen med 2-0 i set.

I den andra singelmatchen spelade Ljungby TK´s Tilda Lindström mot Gislaved TK´s Stina Bolin. Första set var spelmässigt jämnt men Tilda förlorade setet med 4-6. I andra set spelade Tilda upp sig ordentligt och tog hem setet med 6-1. Matchen fick därmed avgöras genom ett s k supertiebreak och där var Tilda starkast och avgjorde med 10-7.

I den avgörande dubbelmatchen var Gislaved TK starkast och vann klart med 2-0 i set. Gislaved TK tar därmed förmodligen hem seriesegern och Ljungby TK får vara nöjda med att som sämst bli tvåa i serien med fyra lag.

På bilden syns från vänster Ljungby TK´s Tilda Lindström och Tina Karlsson, samt Gislaved TK´s Stina Bolin och Alice Voong.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Tennisträning HT 18 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Avslutningsdagen 2018.

Dagen blev lyckad på många sätt. Bra väder, go mat, spontan tennis, tennisbrännboll och prisutdelning samt avtackning för tränaren Malin Kvant Wallen som ska ut på nya äventyr.

Familjen Landström stod för ett kanon jobb där dem grillade och serverade hamburgare till uppemot nästan 100 personer.
Ett stort tack till Michael Karlsson och Ljungby Hotell som stod för grillen och tillbehör.

Årets kompis pris tilldelades i år till Malte Bolander.

Det blev även ett extra pris utdelat i form av tennisbollar till Gustav Ohlsson. Han tog på sig att fräscha upp bana 3 med att rensa ogräs dagen innan avslutningsdagen. Otroligt osjälviskt och starkt gjort.

Årets avslutningsdag blev som sagt lyckad. Klubben strävar hela tiden för att få en mer familjär känsla i klubben vilket man definitivt har känt av på senare tid. När vi hjälps åt och bidrar på olika sätt så blomstrar klubben och ta större kliv framåt.
Det är såhär det ska vara i Ljungby Tk. 😀🎾❤️
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Sommarcamp v 27 är sponsrad av Sundström Safety.
Passa på att anmäla er till sommarcampen och finslipa tekniken i de olika delarna av tennisen med hjälp av tränare Kriss Kania. 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK´s F14 lag spelade i helgen sin andra match i utomhusserien hemma mot Tabergsdalen TK, p g a regn fick dock matchen avgöras inomhus.

I den ena singelmatchen spelade Ljungby TK´s Tina Karlsson mot Tabergsdalen TK´s Mia Hrgota. Första set var spelmässigt jämnt men Tina kunde till slut vinna med 6-3. I andra set var Tina överlägsen och kunde ta hem setet relativt enkelt med 6-1.

I den andra singelmatchen spelade Ljungby TK´s Tilda Lindström mot Tabergsdalen TK´s Clara Urberg. Tilda fick tidigt ett övertag som hon lyckades behålla matchen igenom och kunde genom ett varierande spel vinna med 6-1, 6-1.

Eftersom Ljungby TK vann båda singlarna blev den avslutande dubbelmatchen betydelselös. Dubbelmatchen började jämnt men Tilda och Tina var starkare och spelade hem första set med 6-2. I andra set hamnade Ljungby TK tjejerna tidigt i underläge med 0-2 men ryckte upp sig och tog hem setet med 6-3.

Totalt slutade därmed hemmamatchen mot Tabergsdalen TK med vinst 3-0 i matcher. Här näst väntar en avslutande seriefinal borta mot Gislaved TK.

På bilden syns från vänster Tabergsdalen TK´s Clara Urberg och Mia Hrgota, samt Ljungby TK´s Tilda Lindström och Tina Karlsson.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Fredagen den 8/6 deltog Molly Palm i Strandbjörksspelen i Växjö. Först mötte hon Filippa Dervå från Kalmar TK där Molly vände ett underläge till vinst med: 3-6, 6-4, 10-4 efter en mycket bra insats! Matchen som spelades i tuff värme pågick i drygt 2,5 h.

I nästa match stod Natalie Rantzer för motståndet, även hon spelandes för Kalmar TK. Även här blev det en gastkramande match som pågick i drygt 2 h där Molly tyvärr föll i sista skiljeset trots mycket bra spel. Resultatet blev: 5-7, 6-4, 4-10 och avslutades strax före kl 23 på Fredagkvällen!

På bilden är det Molly Palm till vänster och Natalie Rantzer till höger
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Vecka 27 mån-fre är det sommarens camp/läger.
Mer info kommer inom kort!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu närma sig slutet på denna träningstermin.
Men innan vi tar uppehåll så ska vi ha en härlig avslutningsdag tillsammans.
Lördagen den 16/6 kl 10:00 börja denna dag. På schemat står bla utdelning av årets kompis pris, tennislekar, spontan tennis, avtackning för en av våra tränare, information ang HT 18, sommarens camper. Vi kommer även att servera mat och fika.

Vi hoppas på att vädret håller i sig och att vi får en lika bra avslutning som förra året.

Hoppas vi ses på avslutningsdagen. 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Lördagen den 2 juni kl 10 kommer vi att rensa bort ogräs på bana 3. Vi tänker oss att vi håller på ca 1 timme. Hjälp uppskattas 😀
Har man spadar och dylikt att ta med uppskattas det också.
Hoppas vi ses på lördag.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK´s F14 lag hade i helgen premiär i utomhusserien och spelade borta mot Smålandsstenar TK. Det blev tre jämna och spännande matcher på det röda gruset i riktig sommarvärme.

I den ena singelmatchen spelade Ljungby TK´s Tina Karlsson. Första set kunde avgöras först efter tiebreak där Tina var starkast och därmed vann med 7-6. I andra set var Tina överlägsen och kunde ta hem setet med 6-2.

I den andra singelmatchen spelade Ljungby TK´s Tilda Lindström. Tilda hamnade i tidigt underläge 0-3 men kämpade sig tillbaka in i matchen men förlorade ändå till slut första set med 4-6. I andra set spelade Tilda upp sig ordentligt och tog hem setet med 6-2. Vid lika 1-1 i set skall ett avgörande s k supertiebreak, först till tio vunna bollar, spelas i F14-serien. Tilda förlorade supertiebreaket med 5-10 och det var två trötta spelare som efter en match på nästan två timmar i det varma vädret fick en välbehövlig paus innan den avgörande dubbelmatchen skulle spelas.

I dubbelmatchen började Tina och Tilda starkast men lagen följdes ändå åt till 4-4 i game. På slutet var dock Ljungby TK´s tjejer starkast och kunde ta hem första set med 6-4. Även andra set var mycket jämnt och lagen följdes åt till 5-5 i game. Efter de jämna avslutande gamen kunde till slut Ljungbytjejerna ta hem även andra set med 7-5.

Totalt slutade därmed utomhussäsongens premiärmatch borta mot Smålandsstenar TK med seger 2-1 i matcher. Här näst väntar Tabergsdalens TK hemma om ett par veckor.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu är även bana 3 öppen att boka. Banan är finare än den varit på många år. Arbetet som las ned förra året och på arbetsdagen i år samt timmarna som Claes Landström lagt ned nu har gjort banan gott. Med tre utebanor så kommer klubben att kunna erbjuda många strötimmar, så se till nu och spela tennis i solen.
Passa även på att köpa sommarkortet så att du får spela hur mycket du vill. 🌞🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Inför sista stegen matchen möttes Claes Persson - Kriss Kania. Vinnaren av dessa två skulle bli stegen vinnaren omgång 4.
Kriss inledde matchen starkast och vann 1a set med 4-3, men Claes kom igen och vann 2a set med 5-0 vilket betydde att matchen skulle avgöras i ett tiebreak.
Claes vann tiebreaket och kan nu därför titulera sig som stegen vinnare ännu en gång. Detta var Claes Persson 4e raka vinst i stegen.
Kriss Kania kom på en hedervärd 2a plats.

Claes Persson fick även en försenad medalj runt halsen för KM vinsten sommaren 2017.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag börjar utomhusträningen och med det är det nu också möjligt att boka utebanorna. Passa på att redan nu köpa sommarkortet!
I och med att träningen numera blir utomhus så finns det nu många bra tider i hallen att boka framöver.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby tennisklubb vill tacka alla föräldrar och barn som var med på arbetsdagen. Härligt väder och hög arbetsmoral gjorde dagen perfekt. På under 4 timmar gjorde vi det som skulles och banorna kommer bli tipp topp i år.
Nu längtar vi till utomhussäsongen. 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Highlights KM inomhus 2018.
Ni som inte kom har nu möjlighet att kolla in highlightsen från matcherna.
Stort tack till Kriss Kania.Här kommer lite highlights, dvs bra poäng och moment, från årets inomhus-KM! Ett stort tack till alla som deltod, samt alla som kom för att heja.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Vecka 15 så hade Ljungby Tk klubbmästerskap.
Sammanlagt var det 32 st anmälda i olika klasser.
Klasserna var: Senior, Pojkar junior, flickor junior, junior tennisskola samt junior mini tennis.
På fredagen spelades finalerna i Senior, P junior och F junior. På fredagen hade vi även bra med publik som hejade fram finalisterna!

Senior finalen vann Claes Landström mot Magnus Hardstedt.
Kriss Kania vann bronsmötet mot Magnus Johansson.

I klassen junior pojkar så vann Alex Ludvigsson finalen mot Melvin Lundh.
Olle Åberg vann bronsmötet mot Hampus Jönsson.

I klassen junior flickor så vann Tina Karlsson mot Molly Palm.
Tredje platsen och bronset gick till Tilda Lindström som vann mot Karina Isahanova.

En härlig vecka minst sagt med bra tennis.
Vi är även tacksamma över Kriss Kania som filmat många av matcherna. Om ni vill se lite av KM så gå in på youtube och sök efter Ljungby tennisklubb.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Vinnare av Junior stegen blev Alex Ludvigsson.
I och med vinsten får han äran att kröna sig junior mästare i stegen samt ett vandringspris 🏆 som alltid skall vara synligt i hemmet under vistelsen 😀
Stort grattis till Alex.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

I helgen så spelade vårt P16 lag mot Tabergsdalen.
Detta var deras sista seriematch för inomhussäsongen. Ljungby TK vann med 2-1 i matcher.

Singlar
1. Henrik Chau / Oskar Magnusson
6-4, 7-6
2. Johannes Larsson/ Arvid Dahl
6-1, 6-4

Dubbeln
Johannes Larsson, Erik Löw/ Oskar Magnusson, Arvid Dahl
3-6, 4-6

I och med vinsten så vann P16 inomhusserien och kan titulera sig som vinnare.
Stort grattis killar. Träning ger färdighet!

På bilden från vänster: Henrik Chau, Johannes Larsson, Erik Lööw.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag är det finalernas dag i Klubbmästerskapet ( KM )
Schemat för dagen/kvällen.
Kl 16:00 flickornas B - final
Kl 17:00 flickornas A - final samt pojkarnas A - final.
Kl 18:00-20:00 är det seriematch för P12 laget.
Kl 20:00 är det Senior A - final.

Pojkarnas B - final samt senior B - final blir uppskjutna till ett senare datum.

Vi hoppas att många kommer och heja fram våra finalspelare samt P12 laget. Vi har kiosken öppen där man kan köpa kaffe/saft & korv med bröd för en billig peng.
Då vi inte har swish än så ta med lösa pengar.

Vi ses i eftermiddag/kväll! 🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu är klubbmästerskapet igång! Kom gärna förbi och stöd spelarna genom att heja, alla välkomnas hjärtligt! Om ni inte kan komma in till hallen kan ni följa klubben på YouTube där flera av matcherna planeras att läggas upp. Nedan kan ni klicka på en match som spelades igår mellan Claes Landström och Kriss Kania.Första setet i matchen Kriss Kania mot Claes Landström i första rundan av 2018 inomhus-klubbmästerskap. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

I helgen som var hade vårt F10 lag sin sista seriematch för denna termin.
Motståndarna var Tabergsdalen Tk.
Linnea Landström vann med setsiffrorna 3-2, 5-1 och Molly Palm spelade lika med setsiffrorna 3-4, 4-3.
I dubbeln spelade Linnea och Molly och vann med 4-3, 7-0. Totalt blev det 5-1 i set för Ljungby tjejerna.
De har nu vunnit alla matcher utom 1.
Träning ger färdighet!
Bra jobbat tjejer!

På bilden från vänster: Linnea Landström, Molly Palm.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Arbetsdag den 21/4 kl 10:00-14:00. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubbmästerskap 2018
Nedan är schemat för alla grupper, Senior, junior pojkar/flickor samt junior tennisskolan.
OBS att det är 1-3 dokument / grupp! All information finns även i hallen på anslagstavlan!
Nästa vecka börja årets höjdpunkt! KM😀🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

KM senior 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

KM junior pojkar 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

KM junior flickor 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

KM junior tennisskola 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK's lag F12 med för dagen Linnea Thörn, Ebba Cronholm och Tilda Lindström spelade idag seriens sista match hemma mot redan klara seriesegraren Gislaved TK.

Linnea spelade sin singel mot Gislaved TK’s Stina Bolin. Linnea började matchen bra och tog hem första set med 4-3. Andra set fick avgöras med ett skiljegame där Stina var starkast och matchen slutade därmed oavgjort.

Tilda spelade sin singel mot Gislaved TK’s Alice Woong som gått obesegrad och utan setförlust genom hela seriespelet. Trots jämna och bra bolldueller vann Alice första set klart med 5-2. Andra set blev betydligt jämnare och när tiden var ute stod det 4-4 och setet fick avgöras med skiljegame. Tilda spelade sig fram till en setboll men Alice lyckades vända och ta hem även andra set.

Därmed var ställningen 1-3 efter singlarna och det skulle krävas en vinst i dubbeln för att klara oavgjort mot Gislaved TK. Dubbeln spelades av Ebba Cronholm och Tilda Lindström. Gislavedstjejerna Alice och Stina var dock starkast i dubbelmatchen och tog hem matchen relativt komfortabelt med 4-1, 6-2.

Totalt slutade därmed inomhussäsongens sista seriematch mot Gislaved TK med förlust 1-5, och Ljungby TK hamnar troligtvis på en tredje plats i serien med fyra lag.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Inomhus Klubbmästerskap 2018.
All träning samt stegen matcher är inställda under KM veckan. Vår förhoppning är att alla tränande barn/vuxna kommer att delta i KM.
Vi kommer att ha kiosken öppen med försäljning av drycker och annat smått & gott samt korv med bröd.
Vi ser gärna att hela familjen kommer hit, ju fler desto roligare.
Så se nu till och anmäla dig till KM 😀🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Sista anmälningsdagen är nu flyttat till den 23/3
Onsdagen den 28 mars kl.9.00-12.30 och dem bjuder på fika & mat
Utbildare Magnus Olsson
Fyll på med kunskap och praktisk erfarenhet – konsten att lära ut din idrott.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Söndagen den 18/3 mötte Ltk.s P14 lag Tabergdalen i deras sista seriematch för säsongen.
I singelmatcherna spelade Alex Ludvigsson mot Filip Hellstadius och Vincent Jansson mot Oskar Johansson. Båda matcherna var välspelade och mycket jämna game. Ltk hade flera game bollar i båda matcherna men Taberg lyckades vinna 6-0, 6-0 i båda matcherna.
I dubbeln ställde Ltk upp med Alex / Vincent och mötte Oskar Johansson / Pontus Bengtsson. Otroligt jämn match som slutade med ett avgörande supertiebreak.

Set siffrorna blev: 4-6, 6-2, 8-10 vilket betyder att Taberg vann med 3-0 i matcher, men vi som såg matcherna kan säga att detta var P14 bästa insats hittills.
Bra spelat grabbar!

På bilden från vänster närmast: Oskar Johansson, Alex Ludvigsson, Vincent Jansson, , höger närmast: Pontus Bengtsson, Filip Hellstadius.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

På grund av olika omständigheter så måste styrelsen i Ljungby tennisklubb att skjuta på årsmötet 3 veckor.
Nytt datum är den 9 april kl 18:30.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Stegen division 1 vanns ännu en gång av Claes Persson, detta för 3e gången i rad.
Detta betyder att han ännu en gång kommer att få ta hem vandringspokalen, få sitt namn graverat en tredje gång och äran att vinna denna härliga turnering.
Ett stort grattis till Claes Persson. 😀🎾🏆
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK's lag F12 med för dagen Linnea Thörn och Tilda Lindström spelade idag seriens sista bortamatch mot Habo TK.

Linnea spelade sin singel mot Habo TK’s Tyra Thelin. Linnea hamnade snabbt i underläge men kämpade på bra och förlorade första set knappt med 3-4. I andra set spelade Linnea upp sig och vann relativt enkelt med 5-1.

Tilda spelade sin singel mot Habo TK’s Alva Rosengren. Trots jämna och långa bolldueller vann Alva första set klart med 5-1. I andra set var även siffrorna jämnare men Alva vann till slut med 3-2.

Därmed var ställningen 1-3 efter singlarna och det skulle krävas en vinst i dubbeln för att klara oavgjort mot Habo TK. Dubbeln spelades mot Habo TK’s Alva Rosengren och Elsa Frankner. Ljungbytjejerna började matchen bäst och med hjälp av bra samspel och bra volleyspel vann man första set med 5-3. I andra set tog dock Habo TK kommandot direkt och gick snabbt fram till en 3-1 ledning. Ljungbytjejerna gav dock inte upp utan lyckades komma ikapp till 3-3. Sista gamet innan tiden var ute gick dock till Habo TK som därmed vann andra set i den jämna dubbelmatchen.

Totalt slutade därmed bortamatchen mot Habo TK med förlust 2-4 och det gäller nu att ta nya tag inför säsongens och seriens sista match hemma om två veckor.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Söndagen den 4/3 -18 så spelade P16 seriematch mot Eksjö.
I 1a singelmatchen spelade Henrik Chau mot Axel Cato. Högt tempo och hårda och precisa grundslag från Henrik C blev setsifforna 6-0, 6-1.
I 2a singelmatchen spelade Erik Lööw mot Emil Cato. Erik Lööw spelade hem matchen med samma setsiffror 6-0, 6-1. Om Henrik hade grundslagen som bästa vapnet i första singelmatchen så hade Erik serve som främsta vapnet. Erik servade väldigt bra och man såg att han har utvecklat en väldigt bra serve. Motståndaren hade stora problem med Eriks serve.

I dubbeln spelade Henrik Chau, Johannes Larsson mot Axel Cato, Emil Cato. Även i denna matchen slutade setsiffrorna med 6-0, 6-1 till Ljungby P16 lag.
Henrik och Johannes hade ett bra samarbete, peppade varandra och hade ett mer taktiskt kunnande vilket spelglade sig i matchen.

P16 laget har 1 match kvar att spela i serien men kan redan nu titulera sig som vinnare av serien.
Träning ger färdighet!

Till denna seriematch har vi (Kriss Kania) även filmat matcherna och lagt ut på youtube. Vill man se dessa matcher så gå in på youtube och sök efter Ljungby tennisklubb. 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Kallelse till årsmöte -18 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Påsklovsträning - Utvecklingsgrupp & Tennisskola 😀🎾🐣 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Påsklovsträning - Mini-tennis 😀🎾🐣 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK's lag F12 med för dagen Linnea Thörn och Tilda Lindström gjorde idag en riktig kämpainsats borta mot obesegrade serieledaren Gislaved TK.

Linnea mötte mycket duktiga Alice Voong som gått helt obesegrad genom serien. Linnea stretade emot bra men förlorade till slut med 2-6, 0-8. Matchen var dock jämnare än vad siffrorna visar.

Tilda spelade mot Gislaveds Stina Bolin och vann första set relativt komfortabelt med 6-2. I andra set spelade Stina upp sig betydligt och när tiden var ute stod det 4-4 i game på domarstolen. Tilda höll dock nerverna i styr och kunde ta hem det avgörande skiljegamet till seger 5-4.

Därmed var det oavgjort i matchen inför dubbelmatchen. Tjejerna började dubbeln lite svagt och ofokuserat och hamnade snabbt i underläge med 1-4. När tiden var ute hade dock tjejerna kämpat sig ikapp till 5-5. Det blev därmed ännu ett avgörande skiljegame och återigen var Ljungby TK starkast och vände till vinst med 6-5 efter riktigt bra volleyspel. I andra set hamnade man återigen i underläge men var nära att komma ikapp igen, tiden avgjorde dock till Gislaveds fördel och setet slutade 3-4.

Totalt slutade därmed bortamatchen mot serieledaren Gislaved TK oavgjort 3-3
och Ljungby-tjejerna ska vara riktigt nöjda med sin insats denna dag.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

SO Tour Mini 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

SO Tour Maxi 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Sportlovsträning - Tennisskola och Utvecklingsgrupper.
Scrolla ned så hittar ni information för Mini - tennisen 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook