Ljungby Tennis | Aktuellt
14936
page,page-id-14936,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Aktuellt

Facebook Posts

Ljungbyspelarna Alex, Gustav och Vincent mötte i helgen tre spelare från Jönköping. Vincent var först ut och mötte Pontus Bengtsson. Resultatet blev vinst för Pontus med 6-0, 6-2. Alex mötte Joel Nykvist och det blev en spännande match som slutade med vinst för Joel med 6-0, 6-0. Dubbeln spelades av Gustav och Vincent, och de mötte Joel och Oskar J. Dubbeln slutade även den med vinst för Jönköping 6-0, 6-0. Siffrorna ser dystra ut men spelet var jämnare än vad siffrorna slutligen visar. Det blev nyttig tävlingsträning för Ljungbykillarna, och de avslutade med en trevlig pratstund tillsammans med Jönköpingsspelarna och ett stort antal varmkorvar ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Therese Jansson, Lisbeth Petersson and 4 others like this

Helena PetterssonÅterigen, tufft att möta de som tränat 6-8 år längre. Bra kämpat killar! Ni är jätteduktiga och modiga! 👏👏👏

4 dagar sedan   ·  2
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby TK pojkar 12 bestående av Olle Åberg och Nils Ohlsson spelade seriematch borta mot Tabergsdalens TK i deras fina tennishall. I första singeln spelade Olle Åberg Ljungby TK mot Edin Hibic Tabergsdalen TK. Matchen gick i ett snabbt tempo med många tunga slag. Edin tog hem matchen genom bra och varierat spel där Olle höjde sig i slutet av matchen. I den andra singeln mötte Nils Ohlsson, Ljungby TK Eric Nilsson Tabergsdalen TK. Även denna match var välspelad med många långa bra dueller, fina slag och bra servar. Eric stod till slut som segrare. Spelarna möttes sedan i en dubbel med många bra spelsekvenser med fina lobbar och passerslag vid nät. Olle och Nils spelade bra och var med i jämna steg men fick till slut se sig besegrade.
Alla spelare var nöjda och trötta efter matchen och tackade varandra för en bra match och avslutade med en välförtjänt fika tillsammans.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ett småkrassligt F12-lag med för dagen Linnea Thörn och Tilda Lindström fick idag ta hjälp av Molly Palm för att överhuvud taget kunna genomföra dagens seriematch hemma mot Habo TK.

Linnea spelade förstasingeln mot duktiga Elsa Frankner från Habo TK. Linnea gjorde en bra insats men förlorade matchen med 2-5, 2-4. Imponerande i denna match var att motståndaren servade med vänster hand men spelade övriga slag med höger hand, en avig spelare att möta!

Molly, som i vanliga fall spelar i F10-serien, spelade andrasingeln för Ljungby TK. Molly gjorde en strålande insats och vann sin match enkelt med 7-1, 8-0 mot Habo TK´s Tyra Thelin. Mycket starkt gjort av Molly trots att hon bara är 10 år!

Efter singelspelet var det därmed oavgjort när dubbelmatchen skulle avgöras. För Ljungby TK spelade Molly och Tilda, spelmässigt var det första setet jämnt men Elsa Frankner och Alva Rosengren från Habo TK tog till slut hem setet med klara 6-2. I andra set spelade Ljungbytjejerna upp sig och det stod länge och vägde, när tiden var ute ledde dock Habo TK med 4-3 och de tog därmed hem även andra set. Totalt slutade seriematchen hemma mot Habo TK därmed 2-4.
Det positiva som vi tar med oss från denna match var att för första gången hittills i seriespelet så var det våra spelare som hade den bästa servetekniken, det börjar nu märkas att serveträningen har gett resultat! Ett litet plåster på såren var även att vi trots förlusten totalt sett faktiskt vann 4 fler game än gästerna...😊
... Se merSe mindre

Se på Facebook
Se på Facebook

Kent Hyltåker, Emma Gustavsson and 4 others like this

Lisa ÅbergJaaa! Jullovet är räddat! ⭐️

6 dagar sedan   ·  2
Avatar

Comment on Facebook

Se på Facebook

Lördagen den 16/12 är sista träningsdagen för detta år. Detta betyder att det finns mycket strötider, många och bra tider i hallen för er att boka framöver. Passa nu på att spela mycket tennis.
Med vänliga hälsningar Ljungby tennisklubb 😀🎾
... Se merSe mindre

Nu är det snart dags för kväll till natt turneringen för alla tränande barn. Fredagen den 15/12 kl 16 drar vi igång. Denna turnering blir en härlig avslutning för Ht 17. Mat kommer att serveras mellan 17:30-18:30 och kommer kosta 50kr. Det kommer även serveras glögg, pepparkakor, saft och självklart är hela familjen välkomna. I anmälan meddela hur många i familjen som vill ha mat!
Mer information om turneringen samt hur anmälan går till ser ni nedan.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Söndagen den 26/11 spelade vi vår andra match i seriesammanhang. Vi kom till spel med bara Alex och Gustav då Vincent hade blivit sjuk.
Grabbarna kändes lite uppgivna redan från start men bet ihop och krigade på bra! Resultatet speglar inte matcherna då det var mycket jämnare. Vi fick se några riktigt långa och bra spelade bollar.
Tyvärr så gick motståndarna vinnande ur samtliga matcher.
Ljungby TK - Habo 0-3
På bilden från vänster: Noah Nielsen, Edvin Frankner, Alex Ludvigsson, Gustav Ohlsson,
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ulrika Petersson, Brittmari Ingelsten and 7 others like this

Per GunnarssonSåg bara en liten del av matchen. Det jag såg var positivt 👍

3 veckor sedan   ·  1
Avatar

Helena PetterssonJättebra spel! Alltid tufft att möta motståndare som tränat 5-6 år längre. Bara att fortsätta utvecklas i rask takt 👍😊🎾

2 veckor sedan   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 2 new photos.

😀🎾🌠
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 5 new photos.

Idag hade vi SO Tour Maxi/Midi. 8 barn deltog i denna härliga tävling. Dem delades in i 2 grupper där grupp 1 hade Maxi - plan och grupp 2 fick midi - plan.
Dagen började med en bra uppvärmning för samtliga och sedan drog turneringen igång. Matcherna spelades i form av supertiebreak, först till 10 poäng. Alla fick möta alla i sin grupp. När alla matcher var avklarade så hade vi gott om tid kvar. Då testade Midi gruppen på att spela seriespels upplägg, dvs 2 singelmatcher samt 1 dubbelmatch.
Maxi gruppen spelade en dubbelmatch samt en rolig övning som kallas "tysken".
Många av matcherna blev jämna och bra spel, ju mer matcher dem spelade ju bättre blev spelet.
Idag deltog 6 st barn från Ljungby tennisklubb samt 2 barn från Värnamo tennisklubb.
Känslan efter denna SO Tour är att alla involverade barn och föräldrar och syskon hade en trevlig söndag med härlig tennis 😀🎾
Vi ser fram emot nästa säsong med fler SO Tour tävlingar här i Ljungby.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Kent Hyltåker, Fredrik Jönsson and 8 others like this

Jeanette KarlssonHärligt kämpat alla barn🏸

4 veckor sedan
Avatar

Comment on Facebook

Söndagen den 12/11 spelade Ljungbys lag flickor 10 bestående av Molly Palm och Linnea Landström seriematch hemma mot Tabergdalens TK.

I första singeln mötte Molly Alice Petraeus och efter en mycket väl genomförd match vann Molly med 8-1, 7-0.
I andra singeln mötte Linnea Alica Håkansson. Matchen bjöd på många långa dueller där Linnea stod som segrare med siffrorna 5-2, 6-0. Glädjande var att båda tjejerna bibehöll fokus under hela matcherna.

Dubbelmatchen blev sedan en riktig rysare där Molly och Linnea förlorade det sista avgörande gamet i första set som slutade 4-5 till Livia Borgmark och Sofie Nilsson. Andra set började sedan tungt för Ljungbytjejerna men efter en fantastisk upphämtning med mycket bra dubbelspel och samarbete lyckades de knipa andra set med 5-3.

Således slutade matchen 5-1 till Ljungby som därmed tog sin första vinst över Tabergdalen någonsin!

Namn på tjejerna från vänster:

Linnea Landströn, Molly Palm, Livia Borgmark, Sofie Nilsson, Alice Petraeus, Alice Håkansson
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungbyspelaren Vincent Jansson mötte Vetlandaspelaren Filip Ingemarsson och det blev tufft motstånd för Vincent. Matchen slutade 6-1 6-0. I den andra singeln spelade Alex Ludvigsson mot Lukas Karlsson. Även här blev det tufft mot en rutinerad Lukas, 6-0, 6-1. Dubbeln spelade Gustav Olsson och Vincent Jansson de båda Vetlandaspelarna Lukas Karlsson och Filip Ingemarsson, och även här blev det tufft för Ljungby. Matchen slutade 6-0 6-0. För Ljungbykillarna var det debut i seriespel medan Vetlandakillarna var rutinerade. Samtliga spelare avslutade det hela med en trevlig pratstund kring fikat efter matchen.
På bilden från vänster:Filip Ingemarsson, Lukas Karlsson, Gustav Ohlsson, Alex Ludvigsson, Vincent Jansson.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 2 new photos.

Söndagen den 5/11 inledde Ljungby Tennisklubb P12c sitt seriespel på hemmaplan mot Smålandsstenar TK. Det var tre spända men förväntansfulla grabbar som stod inför seriedebut. Dagen inleddes med två singelmatcher. I den ena matchen kämpade Malte Bolander tappert men nådde inte riktigt ända fram i en jämn match, förlust med 2-0. I den andra matchen spelade Edwin Lundgren och knep ett par game men förlorade även han med 2-0. Dagen avslutades med att våra grabbar Oliver Abrahamsson och Edwin Lundgren genomförde en mycket välspelad och otroligt jämn dubbelmatch men föll på målsnöret och förlorade även denna match med 2-0. Förlust för Ljungby med 0-6 men en väl genomförd seriestart och debut för våra killar!
Lagbilden från vänster: Malte Bolander, Oliver Abrahamsson, Edwin Lundgren, Tim Karlsson, Viktor Norrby, Adam Karlsson
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Hanna Lanquist, Anne Bolander and 9 others like this

Lisa ÅbergBra kämpat!💪🏻

1 månad sedan
Avatar

Comment on Facebook

Information från arbetsdagarna!
Flera viktiga punkter, bla mitt nya mobilnummer, samt viktig info om VT 18.
Mvh Magnus Hardstedt
... Se merSe mindre

Se på Facebook

SO Tour Maxi börjar närma sig. Sista anmälningsdagen är imorgon den 5/11. Se nu till och anmäla era barn till denna roliga och lekfulla tävling 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby lag F10 bestående av Linnea Landström (till höger på bilden) och Molly Palm (till vänster på bilden) spelade i sin seriepremiär borta mot Bankeryds TK.

I första singeln gjorde Linnea en riktigt bra insats och vann första set med 5-3 för att i andra set spela ut och vinna med 6-0. Därefter spelade Molly sin singel. Det blev en jämn och välspelade match som tyvärr slutade med förlust: 3-4, 2-4.

Under dubbelmatchen visade tjejerna prov på ett gott samarbete och vann matchen med: 6-1, 5-3.

Därmed slutade matchen 4-2 till Ljungby som stod för en bra premiärmatch.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Erling Johansson, Teresia Karlsson and 23 others like this

View previous comments

Per GunnarssonBra gjort👍

1 månad sedan
Avatar

Lisa ÅbergGrattis till er båda! ⭐️⭐️

1 månad sedan
Avatar

Emma GustavssonBra jobbat tjejer! Grattis!

1 månad sedan
Avatar

Claes LandströmBra jobbat tjejer👍🏻👍🏻

1 månad sedan

1 Reply

Avatar

Annica GrimsdalTjoho, bra jobbat! 🎾🏸

1 månad sedan
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby TK's lag F12 med för dagen Linnea Thörn och Tilda Lindström spelade seriepremiär hemma mot Tabergsdalens Tks söndagen den 29/10. Matcherna i serien avgörs med två singlar och en dubbelmatch, varje match innebär två set på tid om vardera 25 min.

Linnea förlorade första set i sin singelmatch med 1-8, i andra set spelade hon dock upp sig rejält men förlorade ändå knappt med 3-4 i game. Tilda gjorde en stabil insats och vann sin singelmatch klart med 7-2, 6-0.

Efter singelspelet var det därmed oavgjort när dubbelmatchen skulle avgöras. Linnea och Tilda fick en bra start i första set och lyckades hålla undan med 6-3 när tiden var ute. I andra set startade dock Tabergsdalen TK avsevärt mycket bättre och gick snabbt fram till en 5-0 ledning. Ljungbytjejerna gav dock inte upp utan kämpade på bra och var nära att hinna ikapp men fick till slut ge sig med 5-6 i game.

Totalt slutade seriepremiären hemma mot Tabergsdalen TK därmed 3-3, spelet känns lovande inför kommande matcher!

Spelare från vänster till höger på bilden: Tabergsdalen TK’s: Clara Urberg, Alva Andersson och Nicole Engstrand. och sedan kommer Ljungby Tk's lag Linnea Thörn och Tilda Lindström.
... Se merSe mindre

Se på Facebook
Se på Facebook

Idag spelade Ljungby p12 mot Bankeryd lag 1. Ljungby förlorade alla 3 matcherna i raka set. Som så många gånger innan var det jämna game men tyvärr förlorade vi de avgörande bollarna. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Elin Mattsson, Bodil Jönsson and 11 others like this

Bodil JönssonJag tror ni gjorde ert bästa.Bara jobba på.

2 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Nu närma sig höstlovscampen, se till och anmäl era barn till ett par härliga tennisdagar under lovet 😀🎾
Information finns längre ned på denna sida.
... Se merSe mindre

Nu är Instagram igång igen för Ljungby tennisklubb.
På Instagram kommer ni hitta klipp och bilder från träningar, camper, seriespel och olika evenemang framöver 😀
Sök efter Ljungbytennis så hittar ni oss 🎾

Mvh Magnus Hardstedt
... Se merSe mindre

Vecka 44 drar Stegen omgång 2 igång. Inför omgång 2 så har vi ett nytt system där deltagarna för in resultaten via hemsidan. För tillfället har vi 3 divisioner där varje division/grupp består av 6 st.
Skulle just DU vilja börja tävla i vår interna gruppspel/stegen så hör av dig via mail till info@ljungbytennis.se
För att kunna vara med i omgång 2 så behöver DU anmäla dig senast den 25/10-17.

Hoppas vi ses på banan i omgång 2 😀🎾

Mvh Magnus Hardstedt
... Se merSe mindre

Snart är det dags för SO Tour Maxi. Se till och anmäla era barn till denna härliga tävling 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook
Se på Facebook
Se på Facebook

Utprovning av Junior träningskläder på profilhörnan idag den 10/10 kl:17:00 -19:00. Senior träningskläderna har tyvärr inte kommit in än!
Vi kommer anordna ett datum till framöver där både junior och senior utprovning kan ske.
Utprovning går även bra övriga dagar from vecka 40, under deras ordinarie öppettider:
Måndag – fredag 07.30 - 16.30
Lunchstängt 12.00 – 13.00

Profilhörnan
Fabriksgatan 17
341 31 Ljungby
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Nu börjar det närma sig SO Tour för Ljungby TK. Se till och anmäl era barn till denna härliga tävlingsform 😀🎾 ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Utprovning av träningskläder på profilhörnan nu på tisdag den 10/10 kl:17:00 -19:00.
Utprovning går även bra övriga dagar from vecka 40, under deras ordinarie öppettider:
Måndag – fredag 07.30 - 16.30
Lunchstängt 12.00 – 13.00

Profilhörnan
Fabriksgatan 17
341 31 Ljungby
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Stort tack till alla er som var med och byggde våra nya läktare på båda banorna i hallen. Nu ska de bara kläs likt de andra läktarna mellan banorna så kommer dessa vara till stor nytta för alla under lång tid framöver! Tack även till er som gjorde det sista arbetet med grusbanorna innan vintern.

/Styrelsen
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Josef Sagadin, Lisbeth Petersson and 22 others like this

Lisa Åberg🔨😅Så bra det blev! Fler sittplatser och tryggare än vipp-stolarna.

2 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Stort tack till alla er, både barn och föräldrar som deltog på arbetsdagen den 23/9, vi fick massor med arbetsuppgifter fixade! Nu laddar vi för ytterligare en lyckad arbetsdag den 30/9 med övriga barn och föräldrar!

Hälsningar,
Styrelsen
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Helena Pettersson, Michael Åberg and 21 others like this

Per HolménKalle du är en Eldsjäl! Bra jobbar!

3 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 2 new photos.

Stegen schema Ht 17 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Idag hade vårt P16 lag (Emma, Johannes och Henrik) hemmamatch mot Taberg. Tre väldigt jämna matcher som slutade med 2-1 vinst till Ljungby Tk.
Emma - Oskar 4-6, 2-6,
Johannes - William 3-6, 7-5, Super tie break 10-2
Henrik/Johannes - William/Oskar 6-2, 4-6, Super tie break 10-7
😀🎾
På bilden från vänster: Johannes Larsson, Henrik Chau, Emma Kvant Wallén, Oskar Magnusson, William Englöf
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Gulnara Musabaieva, Linh Chau and 11 others like this

Per GunnarssonBra gjort 👍

3 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

I helgen som var så spelade vårt P16 lag borta mot Taberg.
Det var tre jämna matcher men Ljungby vann tillslut med 2-1 i matcher.

Henrik Chau - Oskar Magnusson 7-5, 6-2
Emma Kvant-Wallen - William Englöf 3-6, 5-7
Dubbel
Henrik+Emma - Oskar+William
7-6, 3-6, 14-12
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Helene Olsson, Gulnara Musabaieva and 10 others like this

Per GunnarssonHärligt 👍

3 månader sedan
Avatar

Claes LandströmBra jobbat💪🏻💪🏻

3 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Se på Facebook

Armbandsklocka upphittad. Återfås mot beskrivning. ... Se merSe mindre

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 3 new photos.

KM 🎾 😀
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 5 new photos.

Anmälan samt nyregistrering i Matchi
... Se merSe mindre

Se på Facebook
Se på Facebook

Nu är Matchi uppdaterad och det är dags att anmäla sig till tennisträning Ht 17.
Nya grupper är skapade för Ht 17, dessa är: Minitennis, Tennisskola, Utvecklingsgrupp, Powertennis, Vuxenträning - nybörjare samt fortsättningsgrupp.
Information om varje grupp finns att läsa i Matchi (kurser) läs igenom noga för vilken grupp just DU vill ha.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 is feeling joyful.

KM 17 😀🎾
... Se merSe mindre

Se på Facebook
Se på Facebook

Sommarcamp vecka 26.
Evighetsstafett 🙂
... Se merSe mindre

Sommarcamp vecka 26.
Denna vecka har vi valt att vara inomhus.
Mycket allround träning, men fokus har varit volley och serve.
Varje dag avslutas med någon form av match. 😀
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Sommarcamp vecka 25.
Bra väder och bra tennis 🙂
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljubica Coric, Per Holmén and 14 others like this

Bodil JönssonFina ungdomar🌞

6 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ingrid Holmèn, Helena Pettersson and 20 others like this

Michael ÅbergHärlig tennisfest ni fixade 👍

6 månader sedan
Avatar

Jeanette KarlssonTrevlig avslutning! Tack till berörda!

6 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 3 new photos.

Molly Palm och Tilda Lindström från Ljungby TK deltog i söndags i tävlingen Happy Sprint i Ödåkra utanför Helsingborg. Tävlingen spelades utomhus på grus och det var stundtals riktigt soligt och varmt väder för de tjugotalet deltagarna. Matcherna spelades i bäst av tre supertiebreak eller max 20 minuter per match. Molly vann sin första match med 2-0 i set men förlorade därefter två jämna matcher som gick till tre set. Tilda vann alla sina tre matcher i turneringen. Tjejerna tyckte det var riktigt kul och spännande att delta i en välordnad turnering på bortaplan!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

I söndags spelades årets första seriematch i pojkar 16. Hemma laget gjorde en bra insats men till slut blev det Värnamo som stod som det segrande laget med 3-0.

Resultat:

Nils Magnusson - Emma kvant Wallén 6-3 6-1 till Nils

Emil Hultman - Henrik Chau
6-3 6-1 till Emil

Dubbel Emma kvant Wallén och Johannes Larsson mot Emil Hultman och Nils Magnusson
6-1 6-2 till Värnamo

På bilden från vänster:
Nils, Emil, Johannes, Henrik och Emma
Foto: Sebastian Åhman
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Kvarglömd jacka i herrarnas omklädningsrum i tennishallen sen i onsdags. Om det är DIN jacka, ta kontakt med oss via mail. info@ljungbytennis.se ... Se merSe mindre

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Banorna öppnas på lördag, men redan nu kan man boka tider samt köpa sommarkort. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 3 new photos.

IF SO TOUR blev en stor succe. Det blev 14 st barn som delades in i 2 grupper. Alla barn spelade sedan 6 matcher var. Det var jämna matcher, barnen samt föräldrarna hade en härlig söndagsturnering 🙂
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

IF SO TOUR den 30/4 är nu fullbokat.
14 st barn har anmält sig vilket är jätteskoj 🙂
... Se merSe mindre

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK pojkar 10 bestående av Olle Åberg och Nils Ohlsson spelade seriematch mot Tabergsdalens TK. I första singeln spelade Olle Åberg Ljungby TK mot Marcus Sehested Tabergsdalen TK. Matchen hade långa och bra bolldueller med finurligt spel från båda spelarna. Första set gick till Marcus. Set 2 fick en väldigt rafflande avslutning efter mycket jämt och fint spel. Marcus tog till slut hem det setet med siffrorna 4-3 efter mycket dramatik. I den andra singeln mötte Nils Ohlsson, Ljungby TK Stefan Bozic Tabergsdalen TK. Även denna match var välspelad med många långa bra dueller, fina slag och bra servar. Stefan stod till slut som segrare med 2-0 i set. Spelarna möttes sedan i en dubbel med många bra spelsekvenser och snygga passeringar vid nätet. Olle och Nils spelade bra men motståndet var denna gång för svårt. Matchen slutade med 2-0 i set till Tabergsdalen. Alla spelare var nöjda och trötta efter matchen och tackade varandra för en bra match. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Michael Åberg, Valerij Lagunov and 3 others like this

Lisa Åberg👏

8 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

"Ljungby TK's lag F12 med för dagen Ebba Cronholm, Linnea Törn och Tilda Lindström spelade idag säsongens sista seriematch hemma mot Smålandsstenar TK. Det blev tre jämna och välspelade matcher!

Ebba vann första set i sin singelmatch med klara 6-2, andra set blev dock jämnare och Ebba fick till slut ge sig med 4-5. Matchen slutade därmed oavgjort.

Tilda förlorade första set med 2-4 i sin singelmatch, men gav inte upp utan tog hem andra set med samma siffror. Därmed slutade även denna singel oavgjort.

Den avslutade dubbeln spelade Tilda och Linnea för hemmalaget. I första set var Ljungbytjejerna lite för passiva och Smålandsstenar vann setet med 7-3 efter bra volleyspel. Hemmalaget ändrade dock taktik i andra set, det blev lyckosamt och man lyckades vinna setet med komfortabla 6-2.

Totalt slutade matchen mot Smålandsstenar TK därmed 3-3, och både spelare och publik verkade nöjda med säsongens sista seriematch."
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Michael Åberg, Kent Hyltåker and 4 others like this

Pernilla LindströmJättebra spelat, tjejer 🎾👏😀!!

9 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 4 new photos.

Snart är det dags för Påsklovscampen. Här är lite bilder från Sportlovscampen.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Träningsavgifter VT 2016:

Vuxenträning/Powertennis:

1 gång/v. 2600 kr/termin (400 kr rabatt vid deltagande på arbetsdag)
... Se merSe mindre

Malin ThestrupVad kostar juniorträningen?

9 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added a new photo. ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Informationsmöte Tisdagen den 14/3

Hej alla föräldrar till tränande barn och ungdomar, samt ni som går på vuxenträning i Ljungby Tennisklubb.

Vi har lite viktig information till er både från vår chefstränare Magnus samt styrelsen.

Då vi har ett stort intresse för tennisträning delar vi upp informationen på två tillfällen enligt följande:

Barn/ungdomar upp till 13 år gamla kl: 19:15 (endast föräldrar)
Övriga kl: 20:00När: tisdag 14/3 kl: 19:15 & 20:00

Var: Klubbstugan vid grusbanorna

Varmt välkomna önskar Magnus & styrelsen
... Se merSe mindre

Anmäl Er till Sportlovscampen!

Två olika grupper, mån-tors, 20-23/2

Välkomna!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Sportlov för barnen

Under sportlovet är det paus från den vanliga träningen - istället
finns det möjlighet för barnen att närvara på heldagscampen, mer information följer.
... Se merSe mindre

Sportlovscamp

Under sportlovet så kommer Magnus och Malin att vara med Er. Vi kommer att prova på en typ av heldagsträning där lunch serveras.

Mer information inom kort - en lite förberedelse på vad som komma skall 🙂

Tack till alla som spelar och tränar och som gör klubben till något speciellt!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubben tackar Smålänningen för alla fina reportage!

#ljungbytennisklubb
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Fredrik Jönsson, Sven Olson and 5 others like this

Lisa ÅbergBra marknadsföring av en fin klubb!

10 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Veterantennis spelar för Barncancerrfonden

Onsdagen 25/1 spelades en veteranturnering i dubbel i Ljungby tennishall. 15 matcher med blandad kvalitet spelades och stämningen var på topp både på banan och i fikarummet.

Segrade efter 8 timmars spel gjorde paret: Inge svensson / Hans Hermansson.

Anmälningsavgiften tillsammans med bidrag från bland annat Ljungby Tennisklubb gick oavkortat till barncancerfonden, vilket inbringade en summa av närmare 3000 kr.

Deltagare var följande dubbelpar:

Inge Svensson /Hans Hermansson
Lars Gunnarsson /Per Gunnarsson
Alf Andersson /Christer Wikman
Bo Persson /Agne Persson
Jan-Inge Andersson /Hans Hansson
Roland Pettersson /Jan Kristiansson.

Ljungby Tennisklubb riktar ett stort tack till Pelle Gunnarsson som arrangerade turneringen med stöd av klubben och uppmuntrar medlemmar att komma med liknande och nya idéer framöver!

Många Tack säger klubben!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Patric Andersson, Kenny Svensson and 7 others like this

Leif HolménBra kämpat gubbar👍

10 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

Seriematch Flickor 10 vs Varberg TK

Ljungby TK:s Flickor 10 har i helgen spelat seriematch på bortaplan mot seriefavoriten Varberg TK.

Ljungby TK representerades av Linnéa Landström och Molly Palm.
Matcherna spelas på tid (2X25min) där varje setvinst ger poäng.
Linnea mötte Varbergs Saga Proos och fick dessvärre se sig besegrad med siffrorna 1-6 2-5. Matchen var trots stora siffror välspelad med många långa och tuffa dueller.

I nästa match spelade Molly mot Svea Martinsson. Efter ett jämnt 1:a set som slutade 4-3 till Varbergs fördel krigade sig Molly in i matchen på ett föredömligt sätt och vann 2:a set med 3-1 vilket också gav Ljungbytjejerna 1 värdefull poäng i serietabellen.

I den avslutande dubbelmatchen vann Varberg med 4-3 4-1.
Båda tjejerna var trots förlusten nöjda med sin insats och tränar vidare inför kommande returmöte på hemmaplan om några veckor.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Seriematch Flickor 12 vs. Tabergsdalen TK

Ljungby TK's lag F12 med för dagen Clara Byrskog, Ebba Cronholm och Tilda Lindström spelade idag seriematch borta mot Tabergsdalen TK. Tjejerna gjorde en mycket bra insats och tog sin allra första seger i serien!

Ebba och Tilda började med att vinna dubbelmatchen genom bra samarbete och ett övertygande spel, segersiffrorna skrevs till 4-2, 6-1.

Ebba gjorde sedan grym insats i sin singelmatch mot Tabergsdalens starkaste spelare. Trots visst axelbesvär kämpade Ebba på och vann till slut en välspelad match med 5-4, 6-2.

Clara gjorde sin klart bästa match någonsin i seriespelet och var ytterst nära att knipa en poäng för Ljungbylaget genom att vinna andra set i sin singelmatch. Det blev dock till slut förlust med 0-6, 3-4.

Totalt vann därmed Ljungby TK matchen mot Tabergsdalen TK med 4-2.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Hej,
Jag har en son f. -07 som gärna vill börja spela tennis. Terminen har ju börjat, finns det möjligtvis en plats ledig i en nybörjargrupp?
Mvh
Lena
... Se merSe mindre

Magnus Åhammar likes this

Ljungby Tennisklubb Anno 1928Hej Lena - kan du lägga en mail till info@ljungbytennisklubb.se så löser vi det såklart. Mvh Anders

11 månader sedan

3 Replies

Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb tar tennisen till nya Höjder - Artikel

För Er som inte har tidningen digitalt - här är artikeln!

Foto & Artikel: Smålänningen med Linda Weinstock Smålänningen
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ljungby TK pojkar 10

Olle Åberg och Nils Ohlsson spelade seriematch mot Värnamo TK. I första singeln spelade Olle Åberg Ljungby TK mot Matei Floares Värnamo TK. Det var en välspelad och tuff match med bra bolldueller och glada spelare. Matchen slutade med vinst för Olle med 2-0 i set.

I den andra singeln mötte Nils Ohlsson, Ljungby TK Elliot Hulley, Värnamo TK. Även denna match var välspelad med många långa bra dueller och fina slag. Nils stod till slut som segrare med 2-0 i set.

Spelarna möttes sedan i en rolig och varierad dubbel med många bra spelsekvenser och taktiskt spel. Olle och Nils spelade på topp och kunde spela hem segern på ett övertygande sätt. Matchen slutade med 2-0 i set till Ljungby.

Alla spelare var nöjda efter matchen och tackade varandra för en bra match.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Fredrik Jönsson, Magnus Mangoose Hardstedt and 16 others like this

Annika Arvidsson👏👏👏

11 månader sedan
Avatar

Lisa ÅbergJättefina och jämna matcher tyckte även spelare och föräldrar från Värnamo!

11 månader sedan   ·  1
Avatar

Johanna AnderssonGrattis till killarna 😄

11 månader sedan   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 11 new photos.

Välkomna till en ny och spännande termin med vår nye tränare Magnus Hardstedt.

Se information för era träningstider.
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Uppdatering information - MATCHi

Det är viktigt att Ni har korrekta detaljer i klubbens administrativa system MATCHi - så att Ni kan ta del av våra utskick och annan viktig information.

Tänk på att ha korrekta adressuppgifter och också en korrekt E-postadress registrerad.

Inom några dagar kommer medlemsavgiften för 2017 att sändas till Er per E-post.

Era kursanmälningar gör Ni också snabbt och enkelt via MATCHi.

Tackar för Er hjälp!

Som vanligt - har Ni frågor, sänd oss på info@ljungbytennis.se
... Se merSe mindre

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 6 new photos.

Hej alla tennisspelare,

Vi önskar Er en fin fortsättning och ett Gott Nytt År!

Vårens kurser startar den 16/1 – anmälan sker genom Matchi.

Vår nya chefstränare Magnus Hardstedt är redan i full gång och kommer att träffa alla potentiella hjälptränare de närmaste dagarna.

Medlemsavgiften för 2017 kommer att mailas ut till alla medlemmar inom de närmaste dagarna – glöm inte att uppdatera Era detaljer i Matchi så att vi har korrekta mail- och hemadresser.

Har Ni frågor så mailar Ni dessa till info@ljungbytennis.se

Gott Nytt År!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Per Holmén, Roma Šilinaitė and 4 others like this

Roma ŠilinaitėRenata St 😊👍🏻

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb anställer ny chefstränare på heltid

Vi säger välkommen till Magnus Hardstedt

Styrelsen har träffat och intervjuat ett flertal kandidater - såväl från Ljungby som från närliggande orter. Målet har varit att finna någon bosatt i Ljungby och gärna med historik i klubben.

Magnus Hardstedt uppfyller allt som vi kan önska och vi ser med stor tillförsikt på framtiden!

Om Magnus:

Aktiv som spelare och hjälptränare i Ljungby Tennisklubb under sina ungdomsår och har ett genuint intresse för klubben!

Har arbetat som hjälptränare under sina studier i Stockholm där han också varit ansvarig för arrangemang av camper på alla nivåer!

Besitter gedigen tränarutbildning!

Arbetar för närvarande som fritidspedagog - stor vana vid kontakt med såväl barn som föräldrar!

Ansvarar för hjälptränare och deras fortlöpande utbildning!

Ansvarar för vår webbaserade träningsplaneraren i Matchi!

Organisera serielag, Stegen, camper, turneringar, med mera!

Deltaga vid seriematcher samt turneringar som ett stöd och hjälp!

Som heltidsanställd ge hela klubben och dess verksamhet bästa stöd!

Magnus tillträder vid terminsstart 16:e januari, 2017

VÄLKOMMEN!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Jessika Nilsson, Christer Persson and 23 others like this

View previous comments

Per BergmanVälkommen och lycka till

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Henrik KäckGrymt👍👍 grattis

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Olle KindstedtHäftigt 😀 stort lycka till 👍

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Fredrik KarlssonGrymt!! Grattis!:)

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Jennie HolmHärligt kusse!! Grattis😀

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Annette SamuelssonGrattis, så kul.

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Robert WahlgrenStort grattis Mange. Riktigt kul 👍

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Johan AlbinssonGrattis😄

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Rigmor FredrikssonGrattis!

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Micke TidermanGrattis! 🙂

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Linda WinqvistGrattis Magnus!

12 månader sedan   ·  1
Avatar

Fredrik GustafssonFan va roligt 🤗 grattis 👍😊 då kan ja äntligen få lite proffsträning hehe

12 månader sedan
Avatar

Sofie KarlssonGrattis Magnus😀

12 månader sedan
Avatar

Nebil DavidssonNorrköpingsborna önskar lycka till 💪🖒

12 månader sedan
Avatar

Patric AnderssonGrattis

12 månader sedan
Avatar

Sune FredrikssonGrattis Magnus

12 månader sedan
Avatar

Andreas KanstrupGrymt Magnus! Lycka till!

12 månader sedan
Avatar

Christer PerssonGrattis Magnus o lycka till. 🎾🎾

12 månader sedan
Avatar

Comment on Facebook

NY CHEFSTRÄNARE TILL LJUNGBY TENNISKLUBB

Idag har styrelsen signerat avtal med en ny chefstränare. Tränaren kommer att vara direkt anställd av klubben på heltid vilket ger oss unika möjligheter för samarbete, bedriva träning för alla, på alla nivåer med mycket hög kvalitet. Under veckan kommer ytterligare information – håll utkik!
... Se merSe mindre

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 2 new photos.

Ljungby Tennisklubb arrangerar If SO Tour --- 9-12 år, Stor Succé vid våra inomhusbanor!

Tack till Smålänningen, Magnus Blom
Smålänningen Magnus Blom
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Info IF SO Tour 20/11 - Söndag

Turneringen spelas i Ljungby - intresset har varit mycket stort vilket vi tycker är jätteskoj!

Det kommer vara försäljning av: korv & bröd, festis, kaffe, frukt. Endast kontant betalning, gärna jämna pengar.

Vi har delat upp deltagarna i två grupper baserat på födelseår, det blir en grupp på varje bana och grupperna ser ut som följer:

Grupp 1 (födda 04-05):

Melvin Lund 04 Ljungby TK
Viggo Danielsson 04 Ljungby TK
Gustav Ohlsson 04 Ljungby TK
Tilda Lindström 04 Ljungby TK
Ylva Thuresson 05 Kullabyggdens TK
Mussi Selikov 05 Alvesta TK
Ebba Cronholm 05 Ljungby TK

Grupp 2 (födda 06-07):

Edwin Lundgren 06 Ljungby TK
Olle Åberg 06 Ljungby TK
Malte Bolander 06 Ljungby TK
Felix Johansson 06 Ljungby TK
Nils Ohlsson 06 Ljungby TK
Molly Palm 07 Ljungby TK
Melker Lindström 07 Ljungby TK
Charlie Nilsson 07 Ljungby TK

Matcherna spelas först till 10 poäng och vi försöker hålla högt tempo så alla får spela så många matcher som möjligt.

Välkomna!
... Se merSe mindre

Ljungby TK's lag F12 med för dagen Clara Byrskog, Ebba Cronholm och Tilda Lindström har spelat seriematch borta mot Smålandsstenar TK.

Tilda vann sin singelmatch med 2-0 i set medan Clara förlorade sin singel med 0-2. I den avgörande dubbelmatchen gjorde Ljungbylagets Ebba och Clara en bra insats men förlorade ändå till slut med 0-2. Totalt vann därmed Smålandsstenar TK matchen med 4-2. Tjejerna får ta nya tag i returmötet på hemmaplan!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Under helgen var klubbens spelare Henrik Chau med i Växjös tävling KKS-Cupen. Henrik presterade bra och kom trea i klassen pojkar 14 med 2 vinster och 2 förluster.

Ljungby Tennisklubb önskar honom lycka till även i kommande turneringar!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Full fart i hallen med Astradskolans fritids på besök. En utmärkt
lovsysselsättning som uppskattades av barnen. Hoppas få återse en del av dem på träningar framöver!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

IF SO Tour 20/11 kl:11 - 14

Ljungby tennisklubb ordnar en turnering för er födda 04-07, som vill prova på att spela tävling under lekfulla former den 20/11 kl: 11-14.

Alla deltagare är garanterade 4 matcher, först till 10 poäng. Matcherna spelas med bollar som är 25 % mjukare än vanliga tennisbollar, för att få bättre spel.

Anmälan sker till info@ljungbytennis.se, ange: namn, födelseår samt tel. nr.

Kostnad: Gratis, då klubben står för anmälningsavgiften på 130 :-

Priser till alla deltagare!

Sista anmälningsdag: 14/11

Vid frågor är ni välkomna att höra av er till info@ljungbytennis.se
... Se merSe mindre

Se på Facebook

LJUNGBY TENNISKLUBB SÖKER CHEFSTRÄNARE ... Se merSe mindre

Se på Facebook

Tennis på höstlovet!

Under höstlovet vecka 44 är det inga träningar så då finns det gott om lediga tider att boka i hallen.

Du som junior spelar för 40kr per timme om du spelar innan kl 16.00

Välkommen!
... Se merSe mindre

Fredrik Jönsson and Sven Olson like this

Ljungby Tennisklubb Anno 1928Vi gör en rättelse - under lovet så sker träning som vanligt! Du som junior är välkommen att spela extra innan träningarna börjar!

1 år sedan
Avatar

Comment on Facebook

Våra öppettider i inomhushallen under höst & vintersäsong är:
07.45 – 22.10
... Se merSe mindre

Ingen att spela med?

Klubbens bollmaskinen, som nu går att hyra, demonstreras söndagen den 27/11 mellan klockan 15.00-17.00. Välkomna!
... Se merSe mindre

Ljungby TK's lag F12 med för dagen Linnea Törn, Ebba Cronholm och Tilda Lindström gjorde idag en strålande insats i hemmapremiären i seriespelet mot alltid svårspelade Tabergsdalens TK från Jönköping.

Ebba vann sin singel med 2-0 i set medan Linnea förlorade sin singel med 0-2 i set. I den avgörande dubbelmatchen spelade Ljungbylagets Linnea och Tilda oavgjort så totalt slutade matchen mellan Ljungby TK och Tabergsdalen TK oavgjort, en lovande start inför kommande matcher!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Josef Bodi, Anki Woll and 19 others like this

Sara CronholmGrymma tjejer👏👏👏

1 år sedan
Avatar

Comment on Facebook

Till alla våra medlemmar!

Klubben håller informationsmöte angående träning för VT 2017.
Träffas gör vi kl 18:00 den 6/10 i klubbstugan vid våra grusbanor.

Vi ses,
Hälsningar Ljungby Tennisklubb
... Se merSe mindre

Fredrik Jönsson and Claes Landström like this

Anna WernerJag som inte hade möjlighet att närvara vill gärna ta del av den informationen. Finns den upplagd här på sidan eller var kan jag hitta den?

1 år sedan
Avatar

Comment on Facebook

Ljungby Tennisklubb Anno 1928 added 3 new photos.

Välkomna till höstens tennisspel - här är tider för Juniorträning och Vuxenspel, Välkomna!
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Klubbmästerskap Utomhus 2016

Klubbmästerskapet är tyvärr inställt p.g.a för få anmälda. Vi hoppas på större intresse vid nästa tillfälle.

Hälsningar Ljungby Tennisklubb
... Se merSe mindre